andrassal

A lélek masszázsa

Rossz a közérzeted? Szorongsz? Ingerlékeny vagy? Valószínűleg stresszes vagy. Elcsépelt gondolat, de sajnos igaz: napjainkban az emberek nagy része küzd ezzel a problémával. A stressz ugyanakkor rendkívül káros egészségünkre, és tenni kell ellene.

A stresszről

A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség” mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenálló képességét.

A stressz kiváltó okai

Sok esemény okozhat stresszt. Néhány közülük nagyszámú embert érint – ilyenek a háborúk, a nukleáris balesetek és a földrengések, vagy akár a felgyorsult életvitellel kapcsolatos mindennapi események (például tömegközlekedés, munkavégzés). Más típusúak az egyén életének nagyobb fordulatai: költözés, állásváltoztatás, házasság, (komoly) betegség.

A stressz típusai

Hirtelen

Tartós

Forrás: Wikipédia

A stressz ellen az egyik hatásos eljárás, a masszázs. A legtöbb masszázsfajtáról elmondható, hogy a fizikai hatásai mellett, nagyon hangsúlyos a lelki segítség. Az embernek szüksége van az érintésre, és a nyugalomra.

Egy masszázs tökéletes alkalmat ad a kikapcsolódásra, és a relaxálásra, a szeretetmasszázsnak pedig a fő célja ez.

A szeretetmasszázs a testen keresztül a lélekre hat. Nem gyúró, erős mozdulatokkal operál. A fogások finom érintések megadott sorrendjében történnek, harmonizálva testi, szellemi, lelki energiáinkat. Segítségével feloldhatjuk a feszültségeket, serkenthetjük a vérkeringést.

Az alkalmazott olaj hatására a bőr felmelegszik, a pólusok kitágulnak, testünk minden helyére eljutnak a fontos anyagok, és távoznak a nem kívántak. Ennek hatására a szeretetmasszázs javítja az ízületek, izmok állapotát és bőr szerkezetét. Emellett oldja a feszültségeket és a megteremtett egyensúly hatására újra elkezd áramlani a testben az életenergia. Ez a masszázs tökéletes alkalmat ad arra, hogy önmagunkkal törődjünk. A masszőz megteremti a hangulatot, és megmutatja az utat is ehhez.

A tökéletes hatásért fel kell ismernünk problémánkat, gondjainkat, félelmeinket. Ha megismerjük ezeket, meg is tudunk tőlük szabadulni, és a helyüket átveheti a melegség és a szeretet.

Azzal hogy kezeljük lelki problémáink, jobban tudjuk kezelni a mindennapos problémáinkat, és képessé válhatunk egy stressz mentes, szeretetre alapuló életre.

Kevesebb »