andrassal

Lomilomi masszázs

A lomilomi masszázs egy Hawaii eredetű, több mint 100 éves masszázsfajta. Mint többek között egy híres sorozatból láthattuk, ez a sziget nem az idegbajos emberek otthona. Ez régen is így volt. Már a Hooponopono nevű ősi gyógymód is a megbocsátás művészetére épült.

A lomi-lomi masszázs szintén ebből az időből származik. Kezdetben csak gyógyítók végezhették, később viszont kiszivárgott az átlagemberek közé, családról családra szállt, és változott az idő múlásával.

A masszázs alapja a huna, a polinéz szellemi kultúra. Tartják, hogy a világon minden alapja a szeretet és a harmónia. Egészségünk alapja ebből kifolyólag a test és lélek egyensúlya. Egy rossz emlék, negatív gondolat hatására a test egyensúlya felbomlik. Ez rossz közérzethez, megbetegedéshez vezet.

A kicsit hosszúra nyúlt bevezetőből sejthető, hogy a lomilomi masszázs nem elsősorban egészségügyi masszázs. A lomilomi masszázs egy tánccal egybekötött masszázskezelés. Jó eséllyel azért masszőzünk a Kumbaya-t a nem fogja elénekelni, bár végül is meg is tehetné, mert nincsenek koreográfiák. Pontosabban szabadon változnak a vendég állapotától, igényeitől függően.

A lomilomi masszázshoz meleg olajat használ a masszőz. Először tetőtől talpig beolajozza a pácienst, majd laza, táncoló, hullámzást imitáló mozdulatokkal masszírozza.

Ezt a masszázst alkarral végzik. Aminek az a "mellékhatása", hogy mivel nem egy kisebb ponton érintkezik a masszőz a pácienssel, az érintést nehezebb behatárolni, minek hatására több impulzus éri az embert, amitől az agy kikapcsol, megpihen.

Mint sejthető, ha időhiányban szenvedünk, akkor ne erre a masszázsra menjünk el. Ugyanakkor érdemes úgy alakítani életünket, hogy rá tudjuk szánni szabadidőnket, így megszabadulva a negatív gondolatoktól, élményektől, energiáktól.

A lomilomi MASSZÁZS HATÁSAI

MI ELLEN JÓ A lomilomi MASSZÁZS

A lomilomi MASSZÁZS ELLENJAVALLATAI

Kevesebb »