andrassal

Talpmasszázs

Az ember hajlamos elfeledkezni alapvető dolgokról. Ilyen a talpunk is, ami amellett, h megoldja, hogy leérjen a lábunk a földig, egyéb fontos tulajdonságokkal is rendelkezik. Rendszeres olvasónk most nem fognak meglepődni: a talpmasszázs se egy újabb masszázsfajta. A kialakulása Kínához is visszavezethető. Az alapja ugyanis az akupresszúra, más néven nyomómasszázs. Manapság a talpmasszázs, vagyis reflexológia orvostudomány által elfogadott gyógyítási forma.

A talpunk tele van energiapályákkal, melyek összeköttetésben vannak egyéb szerveinkkel. Ebből kifolyólag ha a lábunkon bizonyos pontokat masszírozunk, azáltal az adott szerv vérbősége fokozódik, javul az anyagcsere, és a nyirokkeringés. A nyomás hatására kialakuló fájdalom következtében képet kapunk az adott szerv állapotáról is.

Testünk jobb oldalán levő szerveink zónái a jobb talpunkon találhatók, a bal oldali szerveket, pedig bal lábunk masszírozásával tudjuk kezelni. Középső szerveink pontjai talpunk belső oldalán, illetve mindkét talpunkon megtalálhatók.

A képen a talpmasszázs pontokat tudjuk megtekinteni:

A talpmasszázs erőssége a fájdalomküszöböt csak kismértékben lépheti át, és az egyes szervek kezelésének az ideje is korlátozott. Egy-egy pont masszírozása 1-5 percig tarthat, az agy, máj vagy vese zónáit csak 30-40 másodpercig kezelhetjük.

MÉGIS MILYEN PROBLÉMÁKRA NYÚJT MEGOLDÁST A TALPMASSZÁZS?

A talpmasszázsnak több fajtáját különböztetjük meg. A frissítő talpmasszázst egészséges embereken szokták végezni megelőzésképpen, mivel serkenti egyes szervek funkcióját, illetve feloldja az energia blokkokat. A Reflexológia pedig beteg embereken segít akár önmagában, illetve orvosi kezelés kiegészítésében, illetve a rehabilitációban. Előfordul, hogy a talpmasszázs a tüneteket csökkenti, a betegséget nem szünteti meg, ezért azokat külön kell orvosolni.

A TALPMASSZÁZST KIZÁRÓ OKOK

Kevesebb »