andrassal

Életvezetés

Sikeres szeretnél lenni? Szeretnél az élet minden területén megfelelni? Szeretnél elégedett lenni önmagaddal? Szinte mindannyian azt tapasztaljuk, hogy egyre nehezebb mindenben jól teljesítenünk.

A világ körülöttünk egyre gyorsabban változik, sok a stressz és a konfliktus, nagy a rohanás, kevés a kapaszkodópont. Egyre több dologgal kell egyszerre megküzdenünk és egyre kevesebb időnk van bármire, leginkább önmagunkra. Néha elveszünk vállalt szerepeink között, elveszítjük önbizalmunkat,elkerülnek a sikerek, erősödnek félelmeink, esetleg komolyabb válságba kerülünk. Sokszor hatalmas erőfeszítéseket teszünk, hogy egyenesbe jöjjünk, de hiába, mert bevésődött gondolkodásunk vezetett bennünket nehéz helyzetünkbe. Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy úgy érezzük, olyan helyzetbe kerültünk, amit nem tudunk egyedül megoldani. Abban tudok segíteni Önnek, hogy visszanyerje, felépítse önbizalmát, felismerje és megszilárdítsa erősségeit, sikerre vigye munkahelyi és magánéleti elképzeléseit, vagy meg tudja hozni élete fontos döntéseit. Mielőtt feladná bármilyen célját, mindig jusson eszébe: Életünk három szegmense munkánk, családunk és önmagunk. Ha ezek bármelyikében sikerül megoldást találnunk egy problémára, azzal mindhárom területet jó irányba változtatjuk!

Segíthetek Önnek abban, hogy önbizalmat építve, erősségeinek felszínre hozásával és tovább erősítésével elérhesse munkahelyi és magánéleti céljait.

“Boldogságunk nem birtoktárgyainkból és aranyunkból származik, hanem a lelkünkből.” Democritus

“Csak mi magunk döntünk arról, hogy boldogok vagyunk, vagy szerencsétlenek.” Menis Yousry

Alább felsorolok néhány olyan okot, amiért emberek hozzám fordulnak

“Nem a hely vagy a körülmények, hanem egyedül a gondolat tesz minket boldoggá, vagy boldogtalanná.” Sir Roger L’Estrange

Találkozásaink alkalmával olyan beszélgetési technikát alkalmazok, amely önbecsülése, önbizalma erősítésének, erősségei kihasználásának legjobb lehetőségét kínálja. Amennyiben válaszút előtt áll és fontos döntést kell hoznia, képes lesz a legjobb döntést hozni és sikeresen végigmenni a kiválasztott úton. Teljes figyelmemet Önre irányítom. Segítek megtalálni és kiküszöbölni a céljai elérését akadályozó tényezőket. Együttgondolkodással lehetővé tesszük álmai megvalósítását. Segítek a dolgokra objektíven tekinteni és életét jó irányba jó irányba fordítani.

Amikor gyerekek voltunk, megtanultuk környezetünktől, hogy hogyan irányítsuk életünket. Kialakítottuk szokásainkat és gondolkozásmódunkat, amelyek akkor hasznosak voltak. A világ gyorsuló változásai során, új körülmények között megoldási sémáinkon is változtatnunk kell. Életünk során mélyen rögzültek beidegződéseink arról, hogy a dolgoknak hogyan kell/kellene működniük. +Ezt márpedig így kell csinálni.” Oda márpedig úgy kell menni. Mára elvesztek a “mindenható” módszerek életünk irányítására. Ezért el kell engednünk beidegződéseinket, amely által a mozdíthatatlannak tűnő akadályokat is fel tudjuk számolni.

Mire számíthat életvezetési tanácsadás után?

A boldogság kétségtelenül a legfontosabb dolog életünkben, de kevesen tudják, hogy a boldogság tanulható!

“Ahhoz, hogy jó egészségnek örvendjünk, hogy boldogságot hozzunk családunk számára, először is a saját gondolatainkat kell megtanulnunk irányítani. Aki a saját gondolatait irányítani tudja, megtalálhatja az utat a megvilágosodáshoz, a bölcsességhez és az erényhez.” Buddha

Ha képesek vagyunk a világot másképp szemlélni, mint korábban, akkor életünket is más mederbe terelhetjük. Ezt nehezen ismerjük fel. A szokásos gondolkodási rutinjainkat pedig még nehezebb elengedni. Ha sikerül új látásmódot találni és erősségeinkre koncentrálva kitűzni céljainkat és az odavezető lehetséges utat, sokkal boldogabbak lehetünk. A boldogság tényleg tanulható!

“Akkor lehetünk boldogok, ha átformáljuk a dolgokhoz fűződő hozzáállásunkat és gondolatainkat.” Dalai láma

Kevesebbb »